Sitruunamarinoitua kalaa ja perunasalaattia

Tämä helppotekoinen, kevyt ja maukas ateria on tulvillaan kevyitä makuja.

4 annosta

  • 600 g kalafileetä
  • 1 sitruuna
  • 2 dl rypsiöljyä
  • korianterinsiemeniä
  • puuvillalankaa

Perunasalaatti

  • 100 g perunoita
  • 4 nippua salaattisipulia
  • 4 pientä porkkanaa
  • 1 nippu tilliä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista kalafileet ja sido ne langan avulla rulliksi. Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa, pese sitruuna ja raasta kuoren uloin kerros. Sekoita sitruunaraasteesta, korianterista ja rypsiöljystä marinadi ja marinoi kalaa siinä noin tunnin ajan. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Keitä perunat runsaan tillin kanssa.

2. Nosta kala marinadista. Paista kalaa, kunnes se saa hieman väriä. Nosta rullat uunivuokaan ja kypsennä niitä uunissa niin kauan, että kala on sisältä 60-asteista. Tämä kestää noin 20 minuuttia.

3. Harjaa porkkanat ja puhdista sipulit, paloittele. Kuullota perunoita, porkkanoita, sipulia ja tilliä hetken voissa. Purista päälle sitruunamehua ja annostele perunasalaatti neljälle lautaselle. Aseta kalarullat salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.