Sitruunamarinoitua kalaa ja perunasalaattia
Tämä helppotekoinen, kevyt ja maukas ateria on tulvillaan kevyitä makuja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g kalafileetä
- 1 sitruuna
- 2 dl rypsiöljyä
- korianterinsiemeniä
- puuvillalankaa
Perunasalaatti
- 100 g perunoita
- 4 nippua salaattisipulia
- 4 pientä porkkanaa
- 1 nippu tilliä
- 2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista kalafileet ja sido ne langan avulla rulliksi. Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa, pese sitruuna ja raasta kuoren uloin kerros. Sekoita sitruunaraasteesta, korianterista ja rypsiöljystä marinadi ja marinoi kalaa siinä noin tunnin ajan. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Keitä perunat runsaan tillin kanssa.
2. Nosta kala marinadista. Paista kalaa, kunnes se saa hieman väriä. Nosta rullat uunivuokaan ja kypsennä niitä uunissa niin kauan, että kala on sisältä 60-asteista. Tämä kestää noin 20 minuuttia.
3. Harjaa porkkanat ja puhdista sipulit, paloittele. Kuullota perunoita, porkkanoita, sipulia ja tilliä hetken voissa. Purista päälle sitruunamehua ja annostele perunasalaatti neljälle lautaselle. Aseta kalarullat salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka