Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rosmariinibroileri uunissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Järkevä tapa paistaa broileri uunissa on avata se, jolloin kypsymisaika lyhenee huomattavasti. Jos haluat tarjota lohkoperunoita broilerin kanssa, laita ne samaan aikaan uuniin, niin ne ovat valmiita yhtä aikaa.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vaaleaa kiinalaista soijaa
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane broileri työlaudalle "vatsalleen" ja leikkaa pitkittäisviillot molemmin puolin selkärankaa, poista koko ranka. "Avaa" broileri kuin kirja ja paina hieman litteämmäksi.

2. Hiero broilerin pintaan suolaa ja pippuria ja aseta se ritilälle uunipannun päälle. Kaada pannulle vähän vettä. Penslaa lintu soijalla, sirottele pinnalle rosmariinia ja muutama nokare voita.

3. Työnnä broileri uuniin ja paista sitä 25 minuuttia. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on väritöntä ja kirkasta.

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri