Rosmariinibroileri uunissa
Järkevä tapa paistaa broileri uunissa on avata se, jolloin kypsymisaika lyhenee huomattavasti. Jos haluat tarjota lohkoperunoita broilerin kanssa, laita ne samaan aikaan uuniin, niin ne ovat valmiita yhtä aikaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso broileri
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl vaaleaa kiinalaista soijaa
- 2 tl kuivattua rosmariinia
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane broileri työlaudalle "vatsalleen" ja leikkaa pitkittäisviillot molemmin puolin selkärankaa, poista koko ranka. "Avaa" broileri kuin kirja ja paina hieman litteämmäksi.
2. Hiero broilerin pintaan suolaa ja pippuria ja aseta se ritilälle uunipannun päälle. Kaada pannulle vähän vettä. Penslaa lintu soijalla, sirottele pinnalle rosmariinia ja muutama nokare voita.
3. Työnnä broileri uuniin ja paista sitä 25 minuuttia. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on väritöntä ja kirkasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi