Keitetyt, kokonaiset silakat
Julkaistu
Monen mielestä silakat maistuvat paremmilta, kun niissä on selkäruoto jäljellä, mutta tämän ruoan voit valmistaa myös ruodottomista silakkafileistä. Silloin ne taitellaan nahkapuoli ulospäin ja asetellaan tiiviisti vuokaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-viidelle
- n. 1 kg silakoita, selkäruodollisia
- suolaa
- tilliä
- viipaloitua punasipulia
Liemi
- 2 dl etikkaa
- 5 dl vettä
- 3 pientä laakerinlehteä
- n. 10 kokonaista valkopippuria
- n. 10 kokonaista maustepippuria
- 4 tl kidesokeria
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa kalat molemmin puolin, laita ne tiiviisti selkäpuoli ylöspäin uunivuokaan, asettele väliin tilliä.
2. Keitä liemi ja kaada se kuumana kalojen päälle. Laita vuoka uuniin 5 minuutiksi. Anna silakoiden jäähtyä liemessä, tarjoile viipaloidun punasipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka