Pekoniin käärittyä turskaa pestoperunoiden kera
Vaikka lopputulos näyttää todella upealta, tämä ruoka on suhteellisen helppo valmistaa. Pekoni maustaa turskan mukavasti suolalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg perunoita
- 600 g turskafileetä
- 4 pekoniviipaletta
- 1 rkl dijoninsinappia
- 2 rkl pestoa
- 1 rkl tuoretta kirveliä, rakuunaa tai timjamia
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Kuutioi ja keitä perunat. Kuivaa turska ja mausta suolalla. Levitä turskafileen toiselle puolelle ohut kerros dijoninsinappia. Kääri pekoniviipaleet kalan ympärille.
2. Ruskista kääröä paistinpannulla niin, että pekoni kypsyy ja turska saa kauniin kullanruskean värin. Jatka kypsentämistä uunissa noin 15 minuuttia.
3. Ruskista perunat voissa yhdessä yrttien ja peston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"