Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pekoniin käärittyä turskaa pestoperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaikka lopputulos näyttää todella upealta, tämä ruoka on suhteellisen helppo valmistaa. Pekoni maustaa turskan mukavasti suolalla.

4 annosta

  • 1 kg perunoita
  • 600 g turskafileetä
  • 4 pekoniviipaletta
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 2 rkl pestoa
  • 1 rkl tuoretta kirveliä, rakuunaa tai timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Kuutioi ja keitä perunat. Kuivaa turska ja mausta suolalla. Levitä turskafileen toiselle puolelle ohut kerros dijoninsinappia. Kääri pekoniviipaleet kalan ympärille.

2. Ruskista kääröä paistinpannulla niin, että pekoni kypsyy ja turska saa kauniin kullanruskean värin. Jatka kypsentämistä uunissa noin 15 minuuttia.

3. Ruskista perunat voissa yhdessä yrttien ja peston kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa