Vadelmabritatorttu
Leivo raikas marenkinen britatorttu! Ihanan makean tortun juju on marenkinen kerros levyjen pinnalla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 25 cm:n piirakkavuoka
Pohja
- 175 g margariinia
- 1½ dl sokeria
- 3 keltuaista
- 3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
Marenkikuorrutus
- 3 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 dl mantelilastuja
Leivitykseen
- Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte
- 3 dl vadelmia
- 1 prk vaahtoutuvaa kermaa 2½ dl (200 g)
- 1 prk maitorahkaa (200 g)
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 3 dl vadelmia
Valmistusohje
Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa. Levitä taikina kahteen eri irtopohjavuokaan, jotka on voideltu ja korppujauhotettu tai leivinpaperoitu.
Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjien päälle. Koristele mantelilastuilla ja paista pohjia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi.
Anna pohjien jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit. Asettele toinen pohja marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä marjat ja rahkatäyte ja nosta toinen levy (marenkipuoli ylöspäin) päälle. Koristele vadelmilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa