Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vadelmabritatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo raikas marenkinen britatorttu! Ihanan makean tortun juju on marenkinen kerros levyjen pinnalla.

Ainekset

  • 25 cm:n piirakkavuoka

Pohja

  • 175 g margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa

Marenkikuorrutus

  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Leivitykseen

  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Täyte

  • 3 dl vadelmia
  • 1 prk vaahtoutuvaa kermaa 2½ dl (200 g)
  • 1 prk maitorahkaa (200 g)
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 3 dl vadelmia

Valmistusohje

Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa. Levitä taikina kahteen eri irtopohjavuokaan, jotka on voideltu ja korppujauhotettu tai leivinpaperoitu.

Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjien päälle. Koristele mantelilastuilla ja paista pohjia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi.

Anna pohjien jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit. Asettele toinen pohja marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä marjat ja rahkatäyte ja nosta toinen levy (marenkipuoli ylöspäin) päälle. Koristele vadelmilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka