Jäätelö ja lämmintä suklaakastiketta
Makuelämys on täydellinen, kun tumma, kiiltävä ja vielä hieman lämpöinen suklaakastike kohtaa jäätelön vaniljaisen viileyden. Suklaakastikkeen ohje on maailman helpoin - itse asiassa monet todella arvostetut ravintolat käyttävät samaa ohjetta. Kastike ei välttämättä ole lasten makuun, mutta aikuisten mielestä se on vastustamaton.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- ½ litraa vaniljajäätelöä
Tarjoiluun
- tuoreita marjoja ja vohvelikeksejä
Valmistusohje
1. Sekoita kaakaojauhe, sokeri ja vesi kastikkeeksi ja anna sen kiehahtaa. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä viisi minuuttia välillä sekoittaen. Valmis kastike on tummaa ja kiiltävää.
2. Annostele vaniljajäätelö jälkiruokakulhoihin ja kaada päälle lämmintä kastiketta. Koristele tuoreilla marjoilla ja vohvelikekseillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti