Balsamicosiirappia ja ananasta

Tuoreen ananaksen kanssa herkutellaan kastikkeella ja jäätelöllä.

Ainekset

  • 1 tuore ananas

Kastike

  • 1 dl vettä
  • 1,5 dl Modenan Herttuan balsamietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • tarjoiluun vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Mittaa kattilaan kaikki kastikkeen ainekset. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kokoon kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä.

Kuori ananas ja poista kova keskiosa esim. omenaporalla. Leikkaa ananas ohuiksi renkaiksi ja levitä ne tasaisesti lautaselle. Valuta kastiketta ananasrenkaiden päälle ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

HUOM! Jos sinulla ei ole vaniljatankoa sekoita sokerin joukkoon 2–3 tl vaniljasokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.