Balsamicosiirappia ja ananasta
Tuoreen ananaksen kanssa herkutellaan kastikkeella ja jäätelöllä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 tuore ananas
Kastike
- 1 dl vettä
- 1,5 dl Modenan Herttuan balsamietikkaa
- 2 dl sokeria
- 1 vaniljatanko halkaistuna
- tarjoiluun vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Mittaa kattilaan kaikki kastikkeen ainekset. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kokoon kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä.
Kuori ananas ja poista kova keskiosa esim. omenaporalla. Leikkaa ananas ohuiksi renkaiksi ja levitä ne tasaisesti lautaselle. Valuta kastiketta ananasrenkaiden päälle ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
HUOM! Jos sinulla ei ole vaniljatankoa sekoita sokerin joukkoon 2–3 tl vaniljasokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku