Balsamicosiirappia ja ananasta
Julkaistu
Tuoreen ananaksen kanssa herkutellaan kastikkeella ja jäätelöllä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 tuore ananas
Kastike
- 1 dl vettä
- 1,5 dl Modenan Herttuan balsamietikkaa
- 2 dl sokeria
- 1 vaniljatanko halkaistuna
- tarjoiluun vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Mittaa kattilaan kaikki kastikkeen ainekset. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kokoon kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä.
Kuori ananas ja poista kova keskiosa esim. omenaporalla. Leikkaa ananas ohuiksi renkaiksi ja levitä ne tasaisesti lautaselle. Valuta kastiketta ananasrenkaiden päälle ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
HUOM! Jos sinulla ei ole vaniljatankoa sekoita sokerin joukkoon 2–3 tl vaniljasokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi