Vadelmapiirakka
Poimi vadelmat tuoreina tai käytä pakastemarjoja, kuten tässä ohjeessa!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 vajaa dl kidesokeria
- 125 g voita
- 1 kananmuna
- 2 rkl vettä
Täyte
- 250 g pakastevadelmia
- 2 tl tomusokeria
Valmistusohje
1. Piirakkataikina: Laita jauhot ja sokeri monitoimikoneeseen, paloittele voi ja lisää kulhoon. Lisää muna ja vesi. Sekoita, kunnes ainekset sekoittuvat yhteen taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa n. 1 tunti.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vadelmat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää tomusokeri. Anna kiehua 2-3 minuuttia miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Täytä pohja vadelmatäytteellä ja paista vielä 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa