Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vadelmapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Poimi vadelmat tuoreina tai käytä pakastemarjoja, kuten tässä ohjeessa!

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 vajaa dl kidesokeria
  • 125 g voita
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 250 g pakastevadelmia
  • 2 tl tomusokeria

Valmistusohje

1. Piirakkataikina: Laita jauhot ja sokeri monitoimikoneeseen, paloittele voi ja lisää kulhoon. Lisää muna ja vesi. Sekoita, kunnes ainekset sekoittuvat yhteen taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa n. 1 tunti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vadelmat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää tomusokeri. Anna kiehua 2-3 minuuttia miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Täytä pohja vadelmatäytteellä ja paista vielä 30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka