Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt viikunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Viikunat konjakissa on klassinen herkku. Valmistat tämän herkullisen jälkiruoan helposti myös itse.

Neljälle

  • 8 tuoretta viikunaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl muskovadosokeria
  • 2 dl armanjakkia

Tarjoiluun

  • kevyesti vatkattua kermaa

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko. Laita viikunat, vaniljatanko ja sokeri kattilaan. Kaada päälle armanjakki ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 20 minuuttia.

2. Nosta viikunat kattilasta ja anna niiden jäähtyä. Keitä lientä kokoon.

3. Leikkaa jokaiseen viikunaan ristiviillot, niin että ne avautuvat kukan tapaan. Aseta viikunat tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle lientä. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti