Keitetyt viikunat

Viikunat konjakissa on klassinen herkku. Valmistat tämän herkullisen jälkiruoan helposti myös itse.

Neljälle

  • 8 tuoretta viikunaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl muskovadosokeria
  • 2 dl armanjakkia

Tarjoiluun

  • kevyesti vatkattua kermaa

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko. Laita viikunat, vaniljatanko ja sokeri kattilaan. Kaada päälle armanjakki ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 20 minuuttia.

2. Nosta viikunat kattilasta ja anna niiden jäähtyä. Keitä lientä kokoon.

3. Leikkaa jokaiseen viikunaan ristiviillot, niin että ne avautuvat kukan tapaan. Aseta viikunat tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle lientä. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.