Välimeren couscoussalaatti

Couscous on kiitollinen säilytettävä. Se pysyy kauniina ja hyvänmakuisena, vaikka salaatin valmistaisi jo edellisenä päivänä. Couscous on lisäksi nopeasti kypsyvää ja edullista. Voit varioida salaattia lisäämällä omia lempiaineksia. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Ainekset isoon juhlasalaattiin

  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 l couscousia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 kurkkua pieninä kuutioina
  • 2 punaista paprikaa pieninä kuutioina
  • 1 ½ kg/ 700 g salaattijuustoa öljyssä
  • 140 g aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
  • 200 g vihreitä oliiveja
  • 3 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 4 limetin puristettu mehu tai maun mukaan

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot.

Ota kattila pois liedeltä. Lisää couscous ja anna seistä muutama minuutti.

Lisää oliiviöljy ja painele couscousjyvät irtonaisiksi isolla lusikalla.

Jäähdytä.

Sekoita joukkoon kurkku- ja paprikakuutiot, valutettu salaattijuusto (osan öljystä voit tarvittaessa laittaa joukkoon), aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.

Hienonna joukkoon basilika.

Purista salaatin joukkoon limetin mehua maun mukaan.

Vinkki! Mikäli valmistat salaatin edellisenä päivänä, lisää aurinkokuivatut tomaatit vasta tarjoilupäivänä. Niiden maku saattaa muuttua pistäväksi muiden salaattiainesten joukossa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.