Välimeren couscoussalaatti
Couscous on kiitollinen säilytettävä. Se pysyy kauniina ja hyvänmakuisena, vaikka salaatin valmistaisi jo edellisenä päivänä. Couscous on lisäksi nopeasti kypsyvää ja edullista. Voit varioida salaattia lisäämällä omia lempiaineksia. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset isoon juhlasalaattiin
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 l couscousia
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 kurkkua pieninä kuutioina
- 2 punaista paprikaa pieninä kuutioina
- 1 ½ kg/ 700 g salaattijuustoa öljyssä
- 140 g aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
- 200 g vihreitä oliiveja
- 3 ruukkua tuoretta basilikaa
- 4 limetin puristettu mehu tai maun mukaan
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot.
Ota kattila pois liedeltä. Lisää couscous ja anna seistä muutama minuutti.
Lisää oliiviöljy ja painele couscousjyvät irtonaisiksi isolla lusikalla.
Jäähdytä.
Sekoita joukkoon kurkku- ja paprikakuutiot, valutettu salaattijuusto (osan öljystä voit tarvittaessa laittaa joukkoon), aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.
Hienonna joukkoon basilika.
Purista salaatin joukkoon limetin mehua maun mukaan.
Vinkki! Mikäli valmistat salaatin edellisenä päivänä, lisää aurinkokuivatut tomaatit vasta tarjoilupäivänä. Niiden maku saattaa muuttua pistäväksi muiden salaattiainesten joukossa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"