Välimeren kuhaa
Tähän kalaruokaan sopivat muutakin kalalajit kuin kuha. Voit kokeilla esimerkiksi siikaa, haukea tai turskaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 kuha, reilu 1 kg
- 1 prk simpukoita vedessä
- 2 purjoa
- 1 pieni fenkoli
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 nippu persiljaa
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 25 g sahramia (1 pkt)
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 3 mausteneilikkaa
- 3 dl valkoviiniä
- 1 rkl margariinia
- suolaa
Valmistusohje
1. Suomusta ja perkaa kala. Leikkaa pää irti, halkaise se ja pane kattilaan. Lisää kattilaan purjon vihreä osa, valkoviini, noin 1½ dl vettä ja vajaa teelusikallinen suolaa. Kiehauta ja hauduta 20 minuuttia. Siivilöi kalaliemi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista ja leikkaa purjo sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa siitä kanta ja hienonna loput. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi, säästä liemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna persilja ja survo neilikat. Kuullota purjoa, fenkolia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää tomaatit ja niiden liemi, timjami, persilja, laakerinlehti, sahrami, neilikat ja ½ tl suolaa. Hauduta kannen alla kunnes seos sakenee hieman. Kaada joukkoon kalaliemi ja hauduta 10 minuuttia.
3. Nosta kala uuninkestävää vuokaan, kaada päälle tomaattikastiketta, peitä foliolla ja nosta vuoka uuniin. Kilon painoinen kala kypsyy 20 minuutissa, suuremmat vaativat hieman pidemmän kypsennysajan. Kun kypsennysaikaa on jäljellä 2-3 minuuttia, lisää simpukat vuokaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku