Puolalainen punajuurikeitto
Näistä keitoista löytyy lukuisia muunnelmia puolalaisessa keittiössä: lihan kanssa tai ilman, kirkkaana liemenä tai suurustettuna keittona, kylmänä tai lämpimänä. Tämä keitto on kasvisversio, mutta sitä voi halutessaan hyvin täydentää lihalla tai makkaralla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 tuoretta, kuorittua punajuurta
- 1 litra kasvislientä
- 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl viinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Raasta punajuuret karkeasti tehosekoittimessa tai käsin raastinraudalla. Keitä raaste pehmeäksi kasvisliemessä.
2. Sekoita vehnäjauhot ja crème fraiche ja suurusta keitto sekoituksella. Mausta suolalla, sokerilla ja viinietikalla. Maun tulee olla hapanimelä.
3. Jos keitto on liian sakea, ohenna kasvisliemellä. Tarjoile lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku