Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera
Tämän kuuluisan punajuurikeiton nimi on borssi, ja se on ihana tarjoilukeitto. Se on värikäs, ruokaisa ja maukas. Tarjoile hapankermanokareen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g punajuuria
- 1 keltasipuli
- purjon valkoinen osa
- 200 g keräkaalia
- 200 g porkkanaa
- 100 g juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 l kasvislientä
- suolaa ja valkopippuria
- ranskankermaa
- persiljaa tai tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kuori punajuuret, sipuli, porkkana ja selleri. Puhdista ja huuhdo kaali ja purjo.
2. Raasta puolet punajuurista sekä sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja kaali karkeasti. Viipaloi purjo ohuesti.
3. Sulata voi kattilassa ja paista suikaloidut kasvikset miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Keitä hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet, 10-15 minuuttia.
4. Raasta loput punajuuret hienosti ja siivilöi mehu. Lisää 1 dl punajuurimehua keittoon juuri ennen tarjoilua, se antaa keitolle hienon, punaisen värin.
5. Kaada soppa kuumille lautasille, koristele hienonnetulla persiljalla tai tuoreella timjamilla sekä nokareella ranskankermaa tai muuta hapankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"