1. Kuori punajuuret, sipuli, porkkana ja selleri. Puhdista ja huuhdo kaali ja purjo.
2. Raasta puolet punajuurista sekä sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja kaali karkeasti. Viipaloi purjo ohuesti.
3. Sulata voi kattilassa ja paista suikaloidut kasvikset miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Keitä hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet, 10-15 minuuttia.
4. Raasta loput punajuuret hienosti ja siivilöi mehu. Lisää 1 dl punajuurimehua keittoon juuri ennen tarjoilua, se antaa keitolle hienon, punaisen värin.
5. Kaada soppa kuumille lautasille, koristele hienonnetulla persiljalla tai tuoreella timjamilla sekä nokareella ranskankermaa tai muuta hapankermaa.