Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän kuuluisan punajuurikeiton nimi on borssi, ja se on ihana tarjoilukeitto. Se on värikäs, ruokaisa ja maukas. Tarjoile hapankermanokareen kera.

Neljälle

  • 400 g punajuuria
  • 1 keltasipuli
  • purjon valkoinen osa
  • 200 g keräkaalia
  • 200 g porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 l kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • ranskankermaa
  • persiljaa tai tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret, sipuli, porkkana ja selleri. Puhdista ja huuhdo kaali ja purjo.

2. Raasta puolet punajuurista sekä sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja kaali karkeasti. Viipaloi purjo ohuesti.

3. Sulata voi kattilassa ja paista suikaloidut kasvikset miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Keitä hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet, 10-15 minuuttia.

4. Raasta loput punajuuret hienosti ja siivilöi mehu. Lisää 1 dl punajuurimehua keittoon juuri ennen tarjoilua, se antaa keitolle hienon, punaisen värin.

5. Kaada soppa kuumille lautasille, koristele hienonnetulla persiljalla tai tuoreella timjamilla sekä nokareella ranskankermaa tai muuta hapankermaa.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto