Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera

Tämän kuuluisan punajuurikeiton nimi on borssi, ja se on ihana tarjoilukeitto. Se on värikäs, ruokaisa ja maukas. Tarjoile hapankermanokareen kera.

Neljälle

  • 400 g punajuuria
  • 1 keltasipuli
  • purjon valkoinen osa
  • 200 g keräkaalia
  • 200 g porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 l kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • ranskankermaa
  • persiljaa tai tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret, sipuli, porkkana ja selleri. Puhdista ja huuhdo kaali ja purjo.

2. Raasta puolet punajuurista sekä sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja kaali karkeasti. Viipaloi purjo ohuesti.

3. Sulata voi kattilassa ja paista suikaloidut kasvikset miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Keitä hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet, 10-15 minuuttia.

4. Raasta loput punajuuret hienosti ja siivilöi mehu. Lisää 1 dl punajuurimehua keittoon juuri ennen tarjoilua, se antaa keitolle hienon, punaisen värin.

5. Kaada soppa kuumille lautasille, koristele hienonnetulla persiljalla tai tuoreella timjamilla sekä nokareella ranskankermaa tai muuta hapankermaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.