Isoäiti Marian spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanesca on yksi niistä hienoista resepteistä, joita voi tehdä ilman ruokakaupan tuoreita aineita. Se valmistuu helposti muutamassa minuutissa, ja jo pelkkä nimi on maistuva.
4 hengelle
- 400 g spaghettia
- 1 tölkki luumutomaatteja, pilkottuna
- 4 anjovisfilettä
- 1 ruokalusikallista kaprista
- 12 mustaa, kivetöntä oliivia
- 1 kuppi murskattuja saksanpähkinöitä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- nippu persiljaa hienoksi pilkottuna
- suolaa ja chilipippuria (tuoretta tai kuivattua) maustamiseen
Valmistusohje
- Valmista kastike sillä aikaa kun spagetti kiehuu suolatussa vedessä.
- Lämmitä oliiviöljyä isossa kastikepannussa. Lisää valkosipuli ja chilipippurit. Kun valkosipuli on kultaista lisää anjovikset, oliivit, kaprikset ja pähkinät.
- Anna kiehua muutaman sekunnin ennen kuin kaadat luumutomaatit pannulle. Keitä noin 5 minuuttia.
- Noin puoli minuuttia ennen kuin spaghetti on valmista, kaada vesi pois ja laita spaghetit kastikepannulle. Näin spaghettinauhat jatkavat kypsymistään kastikkeessa. Ripottele äskettäin pilkottu persilja lautaselle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa