Mainos

Valkosuklaa-tonttukakku

Nyt tehdään joulukakku tonttuleivoksista! Pohjana on valkosuklainen kakkutaikina, jossa on kirsikoita. Matala kakku leikataan sektoreittain niin, että leikatuista kolmiosta muodostuu tonttuja. Kakun voi pakastaa odottamaan joulua ja vieraita.

Ainekset

  • Matala pyöreä vuoka esim. piirakkavuoka (halkaisija 26-30 cm)

Ainekset

  • 75 g valkosuklaata
  • 75 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl säilykekirsikkatölkin lientä
  • 1 dl säilykekirsikoita pilkottuina (puoli tlk 225/125 g)

Leivitykseen

  • rasvaa
  • korppujauhoja

Koristeluun

  • n. 100 g valkosuklaata (tai Fazerin sulatettavia suklaarakeita)
  • 25 kpl punaisia säilykekirsikoita (n. 1 tlk 225/125 g)
  • hopeakuulia

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Sulata suklaa ja rasva mikrossa tai kattilassa varovasti. Anna hieman jäähtyä. Lisää joukkoon sokeri ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan vielä pilkotut säilykekirsikat ja liemi.

Voitele ja korppujauhota matala tasapohjainen piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia kauniin väriseksi. Mikäli piirakkavuoan pohja on hyvin ohut, voi olla että kakku kannattaa paistaa uunin toiseksi alimmalla tasolla.

Kumoa kakku matalalle isolle tarjoilualustalle. Anna jäähtyä ja leikkaa kakku esim. 12 sektoriin. Sulata valkoista suklaa (tai leivontasuklaaraetta) vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Levitä kuorrutussuklaa kakun päälle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi lastaa apuna käyttäen.

Leikkaa suklaan pinta terävällä veitsellä heti sektoreittain uudelleen niin, että palat jäävät esiin. Jokaisesta sektoreittain leikatusta kolmiosta muodostuu tonttu. Laita tontulle hopeakuulat silmiksi ja tee suu leikkaamalla kirsikasta ohuita lohkoja. Tee tontuille kirsikan puolikkaista tonttulakin tupsut ja tossut.

VINKKI: Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta ja sihdata päälle esim. tomusokeria.

Resepti: Arja Savela /Myllyn Paras

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!