Vaniljajäätelöä kolakastikkeella
Jäätelö kolakastikkeen kera on arvostettu lopetus päivälliselle. Nekkulastut tekevät jälkiruoasta juhlavan näköisen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 palloa vaniljajäätelöä
- 4 nekkulastua
Kolakastike
- 2 dl kermaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Kolakastike: Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna porista n. 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.
2. Lusikoi jäätelö neljään annosmaljaan, koristele nekkulastuin.
3. Lusikoi kuuma kolakastike päälle juuri ennen tarjoilua, tai tarjoile kastike erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti