Vaniljajäätelöä kolakastikkeella

Jäätelö kolakastikkeen kera on arvostettu lopetus päivälliselle. Nekkulastut tekevät jälkiruoasta juhlavan näköisen.

Neljälle

  • 4 palloa vaniljajäätelöä
  • 4 nekkulastua

Kolakastike

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kolakastike: Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna porista n. 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.

2. Lusikoi jäätelö neljään annosmaljaan, koristele nekkulastuin.

3. Lusikoi kuuma kolakastike päälle juuri ennen tarjoilua, tai tarjoile kastike erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!