Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vaniljasydämet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaniljasydämet sopivat mainiosti ystävänpäivään - toki niillä voi yllättää rakkaimpasi koska tahansa! Käytä valmista vaniljakreemiä niin valmistus käy nopeammin.

n. 20 kpl

  • 200 g voita
  • ¾ dl kidesokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 3 dl vaniljakreemiä
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Nypi voi, sokeri ja jauhot taikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja laita taikina muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ja vuoraa taikinalla pieniä sydänvuokia. Säästä taikinaa kansiksi.

3. Laita jokaiseen vuokaan 1-2 tl vaniljakreemiä. Peitä taikinakansin ja laita vuoat pellille. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Sihtaa jäähtyneiden pikkuleipien päälle tomusokeria.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset