Vaniljasydämet
Vaniljasydämet sopivat mainiosti ystävänpäivään - toki niillä voi yllättää rakkaimpasi koska tahansa! Käytä valmista vaniljakreemiä niin valmistus käy nopeammin.
n. 20 kpl
- 200 g voita
- ¾ dl kidesokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
Täyte
- 3 dl vaniljakreemiä
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Nypi voi, sokeri ja jauhot taikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja laita taikina muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ja vuoraa taikinalla pieniä sydänvuokia. Säästä taikinaa kansiksi.
3. Laita jokaiseen vuokaan 1-2 tl vaniljakreemiä. Peitä taikinakansin ja laita vuoat pellille. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Sihtaa jäähtyneiden pikkuleipien päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"