Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pehmeät sämpylät puurosta

Julkaistu 08.08.2013 09:25

Mitä yli jääneestä kaurapuurosta voisi tehdä? No tietysti sämpylöitä, sillä puurosta tehtynä ne maistuvat todella herkulliselle! Jätä taikina notkeaksi, niin saat pehmeitä sämpylöitä.

15–20 kpl

  • 4 dl valmista Myllyn Paras Kaurahiutaleista tehtyä puuroa tai Neljän Viljan Hiutaleista tehtyä puuroa
  • 3 dl kuumaa vettä
  • 30 g hiivaa
  • 1-2 tl mineraalisuolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 8-10 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan kuumaa vettä ja liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen. Anna seoksen olla kattilan kansi kiinni n.15 min, kunnes seos alkaa kuplia.

Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.

Voit nostella nokareita esim. muffinipellille tai leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille. Anna sämpylänokareiden kohota hyvin peitettyinä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät