Vasikankyljykset, tomaattikastike ja limettivoi

Vasikankyljykset ovat harvinainen raaka-aine lihatiskeillä, mutta toisinaan niitä voi saada käsiinsä. Ne sopivat erinomaisesti grillattaviksi ja tässä ne tarjoillaan makoisan tomaattilisäkkeen ja ihanan maustevoin kanssa.

Neljälle

  • 4 vasikankyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • rypsiöljyä

Tomaattilisäke

  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • suolaa ja mustapippuria

Limettivoi

  • 100 g voita
  • 2 limettiä

Tarjoiluun

  • 2 limettiä
  • ½ ruukkua tuoretta timjamia
  • keitettyjä perunoita tai pastaa

Valmistusohje

1. Limettivoi: Pese toinen limetti ja suikaloi sen kuori. Purista mehu kummastakin limetistä ja sekoita sekä mehu että kuorisuikaleet voihin. Voit myös miksata konevoimin. Laita kulhoon ja pidä viileässä tarjoiluun asti.

2. Tomaattilisäke: Valuta tomaatit liemestään ja leikkaa ne pienemmiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput öljyssä ja lisää sitten tomaattipalat, timjami, rosmariini, viini, suola ja pippuri. Kiehauta ja hauduta 10 minuuttia. Pidä seos lämpimänä.

3. Leikkaa limetit lohkoiksi. Penslaa kyljykset öljyllä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja grillaa niitä 4-5 minuuttia puoleltaan grillipannussa tai hiiligrillissä. Tarjoile kyljykset tomaattikastikkeen, limettivoin, limettilohkojen ja tuoreen timjamin kanssa. Keitetyt perunat tai pasta sopivat seuraksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.