Vasikankyljys Julienne
”Julienne” on vanhaa keittiöranskaa ja tarkoittaa, että vihannekset suikaloidaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kahdelle
- 2 vasikankyljystä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 porkkanaa
- 1 lohko juuriselleriä
- 1 purjo
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 dl vettä
- ½ tl rakuunaa
- 10 cm viipaloitua kurkkua
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl rapsiöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla, ruskista ne teflonpannussa tilkassa rapsiöljyä.
2. Raasta porkkanat ja juuriselleri karkeasti. Suikaloi purjo, hienonna valkosipuli. Laita vihannekset matalan padan pohjalle, suolaa ja aseta kyljykset päälle. Ripottele päälle rakuunaa, murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi.
3. Hauduta kyljyksiä hitaasti kannen alla kunnes vihannekset ovat puoliksi pehmenneet ja liha kypsää, n. 10-15 minuuttia. Koristele kurkkuviipaleilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka