Vasikankyljys Julienne

”Julienne” on vanhaa keittiöranskaa ja tarkoittaa, että vihannekset suikaloidaan.

Kahdelle

  • 2 vasikankyljystä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • ½ tl rakuunaa
  • 10 cm viipaloitua kurkkua
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl rapsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla, ruskista ne teflonpannussa tilkassa rapsiöljyä.

2. Raasta porkkanat ja juuriselleri karkeasti. Suikaloi purjo, hienonna valkosipuli. Laita vihannekset matalan padan pohjalle, suolaa ja aseta kyljykset päälle. Ripottele päälle rakuunaa, murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi.

3. Hauduta kyljyksiä hitaasti kannen alla kunnes vihannekset ovat puoliksi pehmenneet ja liha kypsää, n. 10-15 minuuttia. Koristele kurkkuviipaleilla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat