Vasikansyltty

Vasikansyltty, vastakeitetyt uudet perunat ja punajuuret on fantastisen hyvä kesälounas.

Yksi vuoallinen

  • 1 ½ kg vasikanlihaa luineen
  • 1 rkl suolaa
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 6 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • 1/3 purjoa

Lisäksi

  • pitkänomainen leipävuoka

Valmistusohje

1. Huuhtele liha runsaassa kylmässä vedessä ja laita se pataan. Kaada päälle sen verran vettä, että liha juuri peittyy. Suolaa, kiehauta, kuori vaahto hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä. Kuori ja paloittele porkkana ja purjo ja lisää ne sekä pippurit ja laakerinlehti, kun liha on kiehunut 30 minuuttia. Jatka hauduttamista miedolla lämmöllä kansi päällä, kunnes liha on mureaa ja alkaa irrota luista. Se vie kaikkiaan noin 1 ½ tuntia.

2. Nosta liha padasta ja irrota luut ja rustot. Pakkaa liha kulhoon, pane paino päälle ja anna lihan jäähtyä. Leikkaa kylmä liha kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja kaada se takaisin tiskattuun pataan. Keitä lientä kokoon, niin että sen määrä vastaa puolet lihan määrästä. Nosta lihakuutiot liemeen, kiehauta ja kuori vaahto huolella. Mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä ja kaada seos vedellä huuhdeltuun pitkänomaiseen vuokaan.

3. Jäähdytä sylttyvuoka vesialtaassa, jossa on jäitä. Sekoita lihasylttyä muutaman kerran jäähtymisen aikana. Pane se hyytymään jääkaappiin 24 tunniksi ennen tarjoilua. Vasikansyltty pitää säilyttää kylmässä. Tarjoile etikkapunajuurten tai -kurkkujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat