Riimisuolattua härkää vihannespedillä
Riimisuolatun häränrinnan valmistus aloitetaan edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Sen pitää jäähtyä painon alla, niin että siitä saa leikattua tasaisia viipaleita. Tämä on oikeaa laihdutusruokaa, mutta maistuu kaikille.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg riimisuolattua häränrintaa
- 4 kokonaista maustepippuria
- 4 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 sipuli
Tarjoiluun
- 1/4 keräkaalia
- 1 purjo
- 2 porkkanaa
- 100 g vihreitä papuja
- 100 g sokeriherneitä
- lehtipersiljaa
- 3 dl keitinlientä
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja lohko se. Huuhtele liha ja laita kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon, että se peittää lihan. Kiehauta ja lisää pippurit, laakerinlehti ja sipulilohkot. Anna lihan kiehua hiljaa poreillen, kunnes se on mureaa, noin 2 - 2 ½ tuntia. Kokeile puikolla tai ota pieni maistopala.
2. Nosta liha liemestä, laita se syvälle lautaselle. Aseta matala lautanen lihan päälle ja kylmällä vedellä täytetty kattila päälle painoksi. Siirrä kylmään, kun liha on jäähtynyt. Anna olla painon alla yön yli ja tarjoiluun asti. Siivilöi keitinliemi ja säilytä se ja sipuli kylmässä.
3. Leikkaa kaali palasiksi, samoin purjo. Kuori porkkana ja paloittele sekin. Keitä kaali, purjo ja porkkana kypsiksi lihankeitinliemessä. Viipaloi liha ja lämmitä viipaleet samassa liemessä. Lisää lopuksi sipuli, vihreät pavut ja sokeriherneet ja kuumenna. Asettele kaikki kauniisti syvälle tarjoiluvadille ja koristele lehtipersiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka