Mainos

Vekkulit sämpylät

Yhdessä leipominen on hauskaa! Vekkuli-hiutaleilla saat monipuolisesti neljää eri viljaa sämpylöihin: ruista, kauraa, ohraa ja vehnää. Tee sämpylätaikina juuresta, eli valmista ensin löysä taikina ja anna sen käydä. Vekkuli sämpylöiden pyörittelyssä pitää käyttää mielikuvitusta, muotoile taikinasta nalleja, perhosia tai ihan mitä haluat!

noin 20 kpl

  • 4 dl appelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
  • 250 g maitorahkaa (1 tlk)
  • 50 g hiivaa
  • 6 dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan pikahiutaleita
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl juoksevaa hunajaa
  • n. 8 dl emännän puolikarkea vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
  • 50 g sulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Kuumenna neste aika kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota hiiva ja lisää sitten hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.

Leivo taikina pitkäksi paksuksi tangoksi ja jaa se 20 osaan. Leivo palasista haluamiasi muotoisia sämpylöitä: nalleja, perhosia, kissoja, koiria, pässejä, hiiriä, pupuja, mitä vain keksitkin! Kohota valmiina sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Voitele sämpylät vedellä tai maidolla. Tee hahmoille silmiä ja suita erilaisilla pähkinöillä, manteleilla, kuivatuilla hedelmäpaloilla jne.

Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!