Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihannesdippi nobiskastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ranskassa ravintoloissa saa usein kulhollisen raakoja vihanneksia, joita voi napostella ennen ruokaa. Tätä suosittelemme myös kotona, varsinkin jos pöydässä on nälkäisiä lapsia. Kokeile tätä maukasta nobiskastiketta, joka sopii sekä salaatille, tai kuten tässä, dippikastikkeeksi. Hyviä vihanneksia tarjolle ovat porkkana, paprika, endiivi, cocktailtomaatit, kurkku sekä kukkakaalikimput.

Kuudelle

  • 2 kananmunaa
  • 3 munankeltuaista
  • 1 rkl suomalaista sinappia
  • ½ rkl ranskalaista sinappia
  • 1 ½ tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl kidesokeria
  • muutama tippa HP-kastiketta
  • muutama tippa worchestershirekastiketta
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 ½ dl neutraalia öljyä

Dipattavaksi

  • erilaisia vihanneksia

Valmistusohje

1. Keitä kaksi kananmunaa n. 2 minuuttia. Huuhdo kananmunat kylmässä vedessä, kuori ne ja laita munat tehosekoittimeen. Hienonna ruohosipuli.

2. Lisää munankeltuaiset, sinappi, pippuri, suola, sokeri, HP-kastike, worchestershirekastike ja viinietikka ja sekoita. Lisää öljy, ensin tippa kerrallaan ja sitten ohuena norona, kastikkeesta pitää tulla paksu ja kermainen. Lisää lopuksi ruohosipuli ja sekoita puoli sekuntia.

3. Kuori, puhdista ja paloittele vihannekset sopiviksi paloiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike