Vihannesgratiini
Jos paistat vihannekset teflonpannussa, tarvitset vain pienen tilkan öljyä. Valitse kevyttä juustoa, niin saat kevyen gratiinin, jossa on paljon makua.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Kolmelle
- 2 dl riisiä
- 2 munakoisoa
- 1 vihreä paprika
- 1 purjo
- 1 prk suurustettua herkkusienikeittoa
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- suolaa ja paprikajauhetta
- n. 2 dl juustoraastetta
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, laita kypsä riisi kevyesti voideltuun uunivuokaan.
2. Viipaloi tai kuutioi vihannekset. Laita munakoisoviipaleet paperille, suolaa ne kevyesti ja anna vetäytyä hetken. Pyyhi niistä kosteus pois. Paista kaikki vihannekset lähes pehmeiksi tilkassa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla.
3. Kaada laimentamaton keitto riisin päälle ja aseta vihannekset päälle. Ripottele päälle juustoraastetta, gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"