Vihannesgratiini

Jos paistat vihannekset teflonpannussa, tarvitset vain pienen tilkan öljyä. Valitse kevyttä juustoa, niin saat kevyen gratiinin, jossa on paljon makua.

Kolmelle

  • 2 dl riisiä
  • 2 munakoisoa
  • 1 vihreä paprika
  • 1 purjo
  • 1 prk suurustettua herkkusienikeittoa
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • suolaa ja paprikajauhetta
  • n. 2 dl juustoraastetta
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, laita kypsä riisi kevyesti voideltuun uunivuokaan.

2. Viipaloi tai kuutioi vihannekset. Laita munakoisoviipaleet paperille, suolaa ne kevyesti ja anna vetäytyä hetken. Pyyhi niistä kosteus pois. Paista kaikki vihannekset lähes pehmeiksi tilkassa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla.

3. Kaada laimentamaton keitto riisin päälle ja aseta vihannekset päälle. Ripottele päälle juustoraastetta, gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.