Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihanneslautanen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neitsytoliiviöljy tekee ihmiselle hyvää, sen tiedämme. Toscanalainen traditio, täysi lautasellinen terveellisiä vihanneksia on todella ravinteikas aterianaloitus.

4 hengelle

  • 1 iso fenkoli leikattuna 8 osaan
  • 1 punainen paprika ohuiksi liuskoiksi leikattuna
  • 1 keltainen paprika ohuiksi liuskoiksi leikattuna
  • 4 kevätsipulia kuorittuna
  • 2 artisokkaa neljään osaan leikattuna, kuorittuna, sitruunalla maustettuna ja ulkolehdet poistettuina
  • 4 selleriä tikuiksi leikattuna
  • 2 kuppia neitsytoliiviöljyä - parasta mahdollista
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Järjestele vihannekset isolle lautaselle

- Täytä 4 kulhoa puolilleen neitsytoliiviöljyllä niin että jokaisella aterijoitsijalla on oma kulho vihannesten dippaamista varten. Mausta suolalla, pippurilla ja neitsytoliiviöljyllä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke