Vihanneslautanen
Neitsytoliiviöljy tekee ihmiselle hyvää, sen tiedämme. Toscanalainen traditio, täysi lautasellinen terveellisiä vihanneksia on todella ravinteikas aterianaloitus.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 iso fenkoli leikattuna 8 osaan
- 1 punainen paprika ohuiksi liuskoiksi leikattuna
- 1 keltainen paprika ohuiksi liuskoiksi leikattuna
- 4 kevätsipulia kuorittuna
- 2 artisokkaa neljään osaan leikattuna, kuorittuna, sitruunalla maustettuna ja ulkolehdet poistettuina
- 4 selleriä tikuiksi leikattuna
- 2 kuppia neitsytoliiviöljyä - parasta mahdollista
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
- Järjestele vihannekset isolle lautaselle
- Täytä 4 kulhoa puolilleen neitsytoliiviöljyllä niin että jokaisella aterijoitsijalla on oma kulho vihannesten dippaamista varten. Mausta suolalla, pippurilla ja neitsytoliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka