Kermainen vesikrassikeitto
Tämä keitto valmistuu nopeasti. Kookosmaito ja vesikrassi tekevät siitä maukkaan ja kermaisen. Keitto maustetaan muskotilla, ja vieraat lisäävät jogurtin ja ruohosipulin itse oman makunsa mukaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 6 dl kasvislientä
- 2 rkl voita
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 400 g vesikrassia
- 4 dl kookosmaitoa
- ½ tl jauhettua muskottia
- ½ tl hienonnettua punaista chiliä
- ½ tl suolaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- ½ dl leikattua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja ½ dl lientä kunnes seos on tasainen ja laita sivuun. Sulata voi kattilassa ja paista sipulit pehmeäksi ja hieman kultaisiksi. Lisää vesikrassi ja anna paistua pehmeäksi.
2. Lisää kookosmaito ja loput liemestä, sekoita usein. Keitä reippaasti ilman kantta hetki ennen kuin lisäät jauhosuuruksen samalla sekoittaen. Anna poreilla 3 minuuttia. Mausta muskotilla, chilillä ja suolalla.
3. Tarjoile keitto sellaisenaan tai soseuta se. Tarjoile ruohosipulia ja jogurttia erillisistä kulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku