Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreä keitto vegelisäkkein

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vihreät keitot, joissa on pinaattia, kurttulehtikaalia, nokkosia, mangoldia ovat superterveellisiä ja myös erittäin herkullisia. Vaihteeksi sellaista voi tarjoilla myös hieman erilaisilla vegelisäkkeillä, kuten tofupaloilla, marinoiduilla tomaateilla ja cashewpähkinöillä. Pinaatti ja kurttulehtikaali voidaan hyvin vaihtaa nokkosiin ja mangoldiin.

Neljälle

  • 250 g pakastettua silputtua kurttulehtikaalia
  • 250 g pakastettua silputtua pinaattia
  • 6 dl vihanneslientä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 100 g tofua
  • 6 marinoitua aurinkokuivattua tomaattia
  • 4 rkl cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi, lisää suola ja timjami, sitten sulamattomat kasvikset ja anna niiden sulaa liemessä.

2. Sekoita jauho maitoon ja suurusta keitto seoksella, kun vihannekset ovat sulaneet. Kiehauta uudelleen ja keitä muutama minuutti. Suolaa ja pippuroi.

3. Tarjoile keiton kanssa tofusuikaleita ja marinoituja tomaatteja sekä hieman paahdettuja cashewpähkinöitä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto