Wokattuja vihanneksia ihanan wokkikastikkeen kera

Rapeat vihannekset ihanassa wokkikastikkeessa ovat kokonainen päivällinen – tai mainio lisuke lihalle, kalalle tai kanalle. Parhaiten wokkaat wokkipannussa, mutta tavallinen paistinpannu, mielellään korkeareunainen, käy myös hyvin.

Neljälle

  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ punainen paprika
  • 10 minimaissia
  • 100 g pavunituja
  • 100 g tuoretta parsakaalia
  • öljyä wokkaamiseen

Wokkikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 maustemitta maizenaa
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja purista valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, sambal, paahdetut seesaminsiemenet, korianteri, hunaja, maizena, riisiviinietikka ja soija.

2. Puhdista, huuhdo ja kuivaa vihannekset ja sienet. Paloittele vihannekset tasakokoisiksi, ei liian isoiksi paloiksi. Paloittele herkkusienet. Kuumenna muutama ruokalusikallinen öljyä pannussa.

3. Lisää vihannekset pannuun valmistusajan mukaan. Aloita niillä, jotka vaativat pisimmän kypsymisajan, esim. parsakaali, ja lopeta niillä, jotka valmistuvat nopeasti, esim. idut. Sekoita niin että kuuma öljy tavoittaa kaikki vihannekset. Niiden tulee olla kauttaaltaan lämpimiä, mutta säilyttää napakkuus. Kaada kastike päälle heti kun vihannekset ovat valmiit, anna kaiken lämmetä kauttaaltaan ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!