Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihanneslasagne sienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aivan kuten italialaisen alkuperäislasagnen, tämä kasvislasagnenkin maku vain paranee, jos sen valmistaa päivää ennen syömistä ja lämmittää ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 12 lasagnelevyä
  • 1 dl gratiinijuustoraastetta

Vihanneskastike

  • 1 keltasipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 munakoiso
  • 400 g tuoreita sieniä
  • öljyä paistamiseen
  • 600 g tomaattimurskaa
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 rosmariininoksa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 timjaminoksaa
  • 1 ½ rkl hunajaa

Juustokastike

  • 6 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Vihanneskastike: Kuori sipuli, valkosipuli ja porkkana ja hienonna ne erikseen. Huuhdo, puhdista ja paloittele munakoiso, hienonna palat. Hienonna myös sienet erittäin pieneksi. Paista sipuli ja valkosipuli kullankeltaisiksi öljyssä ja laita ne suureen kattilaan.

Paista porkkanat ja munakoisot erikseen öljyssä, lisää kattilaan. Lisää tomaattimurska ja tomaattimehu. Lisää rosmariini, laakerinlehdet, timjami ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, niin että kastike paksunee ja maut löytävät toisensa.

2. Juustokastike: Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää keitettyä kermamaitoa vähän kerrallaan, samalla koko ajan vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Lisää juustoraaste loppua kohti, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uuninkestävä vuoka öljyllä. Lado vuorotellen lasagnelevyjä, juustokastiketta ja vihannesseosta vuokaan. Laita päällimmäiseksi juustokastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet (kokeile veitsellä).

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne