Vihanneslasagne sienillä
Aivan kuten italialaisen alkuperäislasagnen, tämä kasvislasagnenkin maku vain paranee, jos sen valmistaa päivää ennen syömistä ja lämmittää ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 12 lasagnelevyä
- 1 dl gratiinijuustoraastetta
Vihanneskastike
- 1 keltasipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 1 munakoiso
- 400 g tuoreita sieniä
- öljyä paistamiseen
- 600 g tomaattimurskaa
- 4 dl tomaattimehua
- 1 rosmariininoksa
- 2 laakerinlehteä
- 3 timjaminoksaa
- 1 ½ rkl hunajaa
Juustokastike
- 6 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Vihanneskastike: Kuori sipuli, valkosipuli ja porkkana ja hienonna ne erikseen. Huuhdo, puhdista ja paloittele munakoiso, hienonna palat. Hienonna myös sienet erittäin pieneksi. Paista sipuli ja valkosipuli kullankeltaisiksi öljyssä ja laita ne suureen kattilaan.
Paista porkkanat ja munakoisot erikseen öljyssä, lisää kattilaan. Lisää tomaattimurska ja tomaattimehu. Lisää rosmariini, laakerinlehdet, timjami ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, niin että kastike paksunee ja maut löytävät toisensa.
2. Juustokastike: Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää keitettyä kermamaitoa vähän kerrallaan, samalla koko ajan vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Lisää juustoraaste loppua kohti, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uuninkestävä vuoka öljyllä. Lado vuorotellen lasagnelevyjä, juustokastiketta ja vihannesseosta vuokaan. Laita päällimmäiseksi juustokastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet (kokeile veitsellä).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku