Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rajamäen kurpitsapikkelsi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pikkelsi sopii kotitekoisiin hampurilaisiin loistavasti.

Ainekset

  • 3 l kurpitsakuutioita
  • (noin 4 kg:n kurpitsa)

Mausteliemi

  • 5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
  • 8 dl vettä
  • 6 dl sokeria
  • 1 rkl neilikoita
  • 1 kanelitanko
  • pala muskottikukkaa

Valmistusohje

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet sekä pehmeä osa. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi. Kaada kurpitsakuutiot kiehuvaan liemeen ja keitä kunnes kuutiot ovat läpikuultavia. Varo keittämästä liikaa, etteivät kuutiot hajoa.

Kaada kuuma salaatti liemineen lasitölkkiin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Säilytä pikkelsi alle kymmenessä asteessa.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä