Rajamäen kurpitsapikkelsi

Pikkelsi sopii kotitekoisiin hampurilaisiin loistavasti.

Ainekset

  • 3 l kurpitsakuutioita
  • (noin 4 kg:n kurpitsa)

Mausteliemi

  • 5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
  • 8 dl vettä
  • 6 dl sokeria
  • 1 rkl neilikoita
  • 1 kanelitanko
  • pala muskottikukkaa

Valmistusohje

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet sekä pehmeä osa. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi. Kaada kurpitsakuutiot kiehuvaan liemeen ja keitä kunnes kuutiot ovat läpikuultavia. Varo keittämästä liikaa, etteivät kuutiot hajoa.

Kaada kuuma salaatti liemineen lasitölkkiin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Säilytä pikkelsi alle kymmenessä asteessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.