Viineripullat

Pullia voi muunnella vaikka millä mitalla – tällä kertaa valmistamme ne viineritaikinasta. Hieman haastetta kaikille leivontataitoisille.

20 kpl

  • 50 g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 300 g voita

Täyte

  • 150 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Liuota hiiva maitoon.

2. Työstä nesteeseen suola, sokeri ja muna.

3. Lisää jauhoja kunnes saat sopivan notkean taikinan.

4. Kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Höylää voi juustohöylällä ja peitä 2/3 taikinalevystä viipaleilla.

5. Taita ”tyhjä” taikina voilla peitetyn taikinan päälle, käännä sitten taikina kolminkertaiseksi. Kaulitse 30x40 cm levyksi.

6. Leikkaa taikinasta n. 7X7 cm ruutuja. Käännä nurkat pullan alapuolelle, laita pullat vedellä huuhdotulle pellille. Anna kohota 45 minuuttia.

7. Penslaa pullat munalla, paista 6-8 minuuttia. Täytä mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.