Laskiaiskranssi
Laskiaiskranssin etu on se, että sen leipomisessa ja täyttämisessä menee vähemmän aikaa kuin laskiaispullien. Ja se näyttää paljon juhlallisemmalta tarjoillessa!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle-seitsemälle
- 50 g margariinia
- 1 ½ dl maitoa
- 40 g hiivaa
- 1 maustemitta suolaa
- ½ dl kidesokeria
- ½ kananmuna, loput penslaukseen
- 1 maustemitta hirvensarvisuolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 150 g mantelimassaa
- 1 ½ dl kuohukermaa
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
2. Sulata margariini miedolla lämmöllä, anna jäähtyä ja lisää taikinanesteeseen.
3. Yhdistä hirvensarvisuola ja jauhot.
4. Lisää muut ainekset taikinaan, viimeiseksi niin paljon jauhoja että taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla n. 25 minuuttia.
5. Työstä taikinaa jauhotetulla alustalla ja kaulitse pitkulaiseksi levyksi. Kääri se rullalle ja muotoile kranssiksi leivinpaperille pellille. Litistä sitä hieman ja nypi sauma yhteen.
6. Jos haluat kranssin sijaan pullia, pyörität taikinan pitkoksi, paloittelet sen ja pyörittelet pyöreitä pullia. Kohota liinan alla n. 30-40 minuuttia.
7. Penslaa kranssi tai pullat vatkatulla munalla. Paista kranssia 225 asteessa juuri uunin keskitason alapuolella n. 30 minuuttia tai kunnes se tuntuu valmiilta, kun koputat sen alaosaa. Pullia paistat uunin keskitasolla 250 asteessa 6-8 minuuttia.
8. Anna kranssin jäähtyä ritilällä, leikkaa pullista kansi pois, kranssin jaat terävällä veitsellä.
9. Sekoita mantelimassa ja hieman kermaa, täytä leivonnainen tai leivonnaiset mantelimassalla ja kermavaahdolla. Sihtaa päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa