Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Laskiaiskranssi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Laskiaiskranssin etu on se, että sen leipomisessa ja täyttämisessä menee vähemmän aikaa kuin laskiaispullien. Ja se näyttää paljon juhlallisemmalta tarjoillessa!

Kuudelle-seitsemälle

  • 50 g margariinia
  • 1 ½ dl maitoa
  • 40 g hiivaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ kananmuna, loput penslaukseen
  • 1 maustemitta hirvensarvisuolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 150 g mantelimassaa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.

2. Sulata margariini miedolla lämmöllä, anna jäähtyä ja lisää taikinanesteeseen.

3. Yhdistä hirvensarvisuola ja jauhot.

4. Lisää muut ainekset taikinaan, viimeiseksi niin paljon jauhoja että taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla n. 25 minuuttia.

5. Työstä taikinaa jauhotetulla alustalla ja kaulitse pitkulaiseksi levyksi. Kääri se rullalle ja muotoile kranssiksi leivinpaperille pellille. Litistä sitä hieman ja nypi sauma yhteen.

6. Jos haluat kranssin sijaan pullia, pyörität taikinan pitkoksi, paloittelet sen ja pyörittelet pyöreitä pullia. Kohota liinan alla n. 30-40 minuuttia.

7. Penslaa kranssi tai pullat vatkatulla munalla. Paista kranssia 225 asteessa juuri uunin keskitason alapuolella n. 30 minuuttia tai kunnes se tuntuu valmiilta, kun koputat sen alaosaa. Pullia paistat uunin keskitasolla 250 asteessa 6-8 minuuttia.

8. Anna kranssin jäähtyä ritilällä, leikkaa pullista kansi pois, kranssin jaat terävällä veitsellä.

9. Sekoita mantelimassa ja hieman kermaa, täytä leivonnainen tai leivonnaiset mantelimassalla ja kermavaahdolla. Sihtaa päälle tomusokeria.

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat