Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sahramilta tuoksuva simpukkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ihanan ruokaisa keitto, jossa on paljon makua. Se ei ole myöskään vaikea valmistaa. Sahrami antaa keitolle myös kauniin, houkuttelevan värin.

Neljälle

  • 40 tuoretta sinisimpukkaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 keltasipuli
  • 2 salottisipulia
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 pkt sahramia, ½ g
  • 2 dl kalalientä
  • 4 dl kuohukermaa
  • tuoretta korianteria tai tilliä

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat hyvin. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kun niitä kopauttaa kevyesti. Laita simpukat isoon kattilaan viinin, hienonnetun salottisipulin ja sipulin sekä voin kanssa. Jauha mukaan hieman pippuria. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi, ravista kattilaa välillä. Keitä pari minuuttia. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

2. Nosta simpukat kattilasta ja ota ne kuoristaan, mutta säästä muutama kuori koristeluun.

3. Siivilöi liemi kattilaan. Lisää sahrami ja kalaliemi, keitä n. 10 minuuttia. Kaada päälle kerma ja keitä vielä hetki, mausta tarvittaessa, ja jos haluat, suurusta arrowjuurella. Lisää simpukat, kuumenna kiehuvaksi ja jaa keitto lämpimille keittolautasille. Koristele tuoreella korianterilla tai tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkakeitto