Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viisi kastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tomaattikastike, chili-grillikastike, hapanimeläkastike, tulinen mango-chutney ja mieto grillikastike. Näitä herkullisia kastikkeita voi sivellä lihalle tai tarjoilla lisukkeena.

Tomaattikastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl currya
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria

Chili-grillikastike

  • 2 dl chilikastiketta
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 2 tl worcestershire-kastiketta
  • ½ tl chilipippuria

Hapanimeläkastike

  • 2 dl ananasmehua
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1½ rkl sokeria
  • 2 tl tuoretta hienonnettua inkivääriä
  • 1½ dl kanalientä
  • 1½ rkl Maizenaa

Tulinen chutney

  • 1 hienonnettu punainen chilipalko
  • 2 dl mango-chutneytä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 rkl sweet chili -kastiketta

Mieto grillikastike

  • 1 pieni pullo chilikastiketta
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl currya
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1 Tomaattikastike: Keitä tomaattimurska, sitruunamehu, curry, valkosipuli, suola ja pippuri.

2. Chili-grillikastike: Keitä chilikastike, juustokumina, korianteri, paprika, worchestershire-kastike ja chilipippuri paksuksi kastikkeeksi.

3. Hapanimeläkastike: Kiehauta kanaliemi, ananasmehu, omenasiiderietikka, sokeri ja inkivääri. Sekoita Maizena tilkkaan kylmää vettä ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta kastike, jotta se saostuu.

4. Tulinen mango-chutney: Sekoita ainekset keskenään.

5. Mieto grillikastike: Keitä chilikastike, sitruunamehu, curry, suola ja pippuri.

Tuoreimmat aiheesta

Kananmunaton