Marinoitua lampaanpotkaa ja hasselpähkinäperunoita
Resepti: Tina Nordström (Täydellinen päivä 24.4.2008)
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 4 palaa lampaanpotkaa á 250 g
Marinadi
- pieni hyppysellinen sahramin rihmoja
- ½ tl juustokuminaa (jeeraa)
- ½ tl aniksen siemeniä
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl rosmariinia
- 2 limettiä paloiteltuina
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- ½ dl soijakastiketta
Hasselpähkinäperunat
- 800 g pieniä keitettyjä perunoita
- 1 nippu punasipuleita
- 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia (tai 0,5 rkl kuivattua rosmariinia)
- ½ dl paahdettuja hasselpähkinöitä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 2 dl tomaattiketsuppia
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 rkl Worcestershire-kastiketta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Sekoita sahrami, juustokumina, aniksen siemenet, mustapippurit, rosmariini, limetit ja valkosipulinkynnet morttelissa. Hienonna ainekset survimella tai morttelissa ja sekoita seokseen öljy, viinietikka ja soijakastike. Voit suojata vaatteesi pitämällä morttelin päällä muovipussia. Kaada marinadi lihapalojen päälle ja hiero sitä lihan sisään. Anna marinoitua vähintään 20 minuuttia. Taputtele liha tämän jälkeen kuivaksi ja paista grillissä.
Vihje: voit sekoittaa käyttämättä jääneen marinadin tomaattikastikkeeseen.
Tarjoile lisäksi hasselpähkinäperunoita.
Leikkaa sipulit palasiksi ja ruskista ne perunoiden kanssa. Lisää rosmariini ja paahdetut hasselpähkinät sekä suolaa ja pippuria. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mikäli tarvitsee lisää vielä hieman suolaa ja pippuria. Sekoita perunat ja sipulit kastikkeeseen ja tarjoile lampaan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku