Marinoitua lampaanpotkaa ja hasselpähkinäperunoita

Resepti: Tina Nordström (Täydellinen päivä 24.4.2008)

4 annosta

  • 4 palaa lampaanpotkaa á 250 g

Marinadi

  • pieni hyppysellinen sahramin rihmoja
  • ½ tl juustokuminaa (jeeraa)
  • ½ tl aniksen siemeniä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 2 limettiä paloiteltuina
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl soijakastiketta

Hasselpähkinäperunat

  • 800 g pieniä keitettyjä perunoita
  • 1 nippu punasipuleita
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia (tai 0,5 rkl kuivattua rosmariinia)
  • ½ dl paahdettuja hasselpähkinöitä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 2 dl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Sekoita sahrami, juustokumina, aniksen siemenet, mustapippurit, rosmariini, limetit ja valkosipulinkynnet morttelissa. Hienonna ainekset survimella tai morttelissa ja sekoita seokseen öljy, viinietikka ja soijakastike. Voit suojata vaatteesi pitämällä morttelin päällä muovipussia. Kaada marinadi lihapalojen päälle ja hiero sitä lihan sisään. Anna marinoitua vähintään 20 minuuttia. Taputtele liha tämän jälkeen kuivaksi ja paista grillissä.

Vihje: voit sekoittaa käyttämättä jääneen marinadin tomaattikastikkeeseen.

Tarjoile lisäksi hasselpähkinäperunoita.

Leikkaa sipulit palasiksi ja ruskista ne perunoiden kanssa. Lisää rosmariini ja paahdetut hasselpähkinät sekä suolaa ja pippuria. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mikäli tarvitsee lisää vielä hieman suolaa ja pippuria. Sekoita perunat ja sipulit kastikkeeseen ja tarjoile lampaan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!