Kolme marinadia

Marinadi maustaa paistettavan tai grillattavan lihan ja kalan. Jos haluat välttyä tiskiltä, sekoita marinadin ainekset isossa muovipussissa. Pane pussiin marinoitavat lihat tai kalat ja solmi kiinni. Kääntele pussia muutamia kertoja marinoimisen aikana. Colamarinadi sopii parhaiten sian- ja lampaanlihalle. Grillauksen aikana voit voidella lihoja grillausöljyllä.

Ainekset

  • 4 annosta

Perusmarinadi

  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl soijaa
  • ½ dl öljyä
  • ½ tl mustapippuria

Sianlihamausteet

  • inkivääri, salvia, rakuuna, curry, garam masala

Naudanlihamausteet

  • timjami, chili, valkosipuli

Lampaanlihamausteet

  • rosmariini, oregano, basilika, minttu, valkosipuli

Kalamausteet

  • sitruuna, basilika, timjami, valkosipuli

Colamarinadi

  • 1 dl kolajuomaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 valkosipulinkynttä

Oma grillikastike

  • ½ dl soijaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1½ dl öljyä

Valmistusohje

1. Perusmarinadi: Vatkaa viinietikka, öljy, soija ja mustapippuri. Lisää muita mausteita grillattavan ruoan mukaan.

2. Colamarinadi: Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kolajuoma, öljy, hunaja, kaneli, korianteri ja chili. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet.

3. Oma grillikastike: Kuori valkosipulinkynsi. Vatkaa keskenään soija, viinietikka, tomaattipyree, mustapippuri ja paprikajauhe. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää öljy. Kaada kastike pulloon ja sekoita hyvin. Säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.