- Sekoita vinegretin ainekset.
- Mausta villiyrtit vinegretillä, suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa lisukkeena pääruoan kanssa tai alkuruokana sellaisenaan.
- Salaatin päälle voit halutessasi ripotella pähkinäparmesaania tai mitä tahansa juustoa.
Makuja
Villiyrttisalaatti
Kuvan salaatissa pihasauniota, vuohenputken kukintoja, maahumalaa, ketunleipää, maitohorsmanlukkia ja siankärsämöä.Liisa Valonen
Julkaistu 18.05.2024 09:00
Sami Tallberg näytti Huomenta Suomessa lauantaina 18.5.24, miten villiyrttisalaatti valmistuu. Nappaa kesäinen ohje tästä!
Ainekset
- VINEGRETTI
- 1dl öljyä
- 1 rkl sinappia (Dijon)
- 2 rkl etikkaa
- 1/2 sitruunan mehu
- SALAATTI
- 4 kourallista syötäviä villiyrttejä, esimerkiksi voikukkaa, vuohenputkea, kuusenkerkkää, keto-orvokkia, isomaksaruohoa, mustaherukalehtiä ja ketunleipää (kukkineen).
- Merisuolaa ja mustapippuria myllystä