Villiyrttisalaatti
Julkaistu
Sami Tallberg näytti Huomenta Suomessa lauantaina 18.5.24, miten villiyrttisalaatti valmistuu. Nappaa kesäinen ohje tästä!
Ainekset
- VINEGRETTI
- 1dl öljyä
- 1 rkl sinappia (Dijon)
- 2 rkl etikkaa
- 1/2 sitruunan mehu
- SALAATTI
- 4 kourallista syötäviä villiyrttejä, esimerkiksi voikukkaa, vuohenputkea, kuusenkerkkää, keto-orvokkia, isomaksaruohoa, mustaherukalehtiä ja ketunleipää (kukkineen).
- Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Sekoita vinegretin ainekset.
- Mausta villiyrtit vinegretillä, suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa lisukkeena pääruoan kanssa tai alkuruokana sellaisenaan.
- Salaatin päälle voit halutessasi ripotella pähkinäparmesaania tai mitä tahansa juustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka