Villiyrttisalaatti

Villiyrtti_Kuva_Liisa_Valonen
Kuvan salaatissa pihasauniota, vuohenputken kukintoja, maahumalaa, ketunleipää, maitohorsmanlukkia ja siankärsämöä. Liisa Valonen

Sami Tallberg näytti Huomenta Suomessa lauantaina 18.5.24, miten villiyrttisalaatti valmistuu. Nappaa kesäinen ohje tästä!

Ainekset

  • VINEGRETTI
  • 1dl öljyä
  • 1 rkl sinappia (Dijon)
  • 2 rkl etikkaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • SALAATTI
  • 4 kourallista syötäviä villiyrttejä, esimerkiksi voikukkaa, vuohenputkea, kuusenkerkkää, keto-orvokkia, isomaksaruohoa, mustaherukalehtiä ja ketunleipää (kukkineen).
  • Merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Sekoita vinegretin ainekset.
  2. Mausta villiyrtit vinegretillä, suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoa lisukkeena pääruoan kanssa tai alkuruokana sellaisenaan.
  4. Salaatin päälle voit halutessasi ripotella pähkinäparmesaania tai mitä tahansa juustoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!