Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunikassleria ja valkosipulipinaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Grillikausi on tältä vuodelta ohitse, mutta kassleriahan voi syödä muullakin tavalla valmistettuna. Kokeile vaikkapa uunissa paistettuna valkosipulipinaatin kera, lisukkeeksi sopii keitetty riisi.

4 annosta

  • 800 g kassleria
  • 1 dl japanilaista soijaa
  • 1 dl kuivaa sherryä
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl arrowjuurijauhetta
  • 250 g pakastettua tai tuoretta pinaattia
  • 100 g herkkusieniä
  • voita tai margariinia paistamiseen
  • 2-3 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita soija, sherry, siirappi, vesi, inkivääri ja viinietikka, purista sekaan valkosipuli. Laita liha muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi tiiviisti. Anna lihan marinoitua 1-2 tuntia huoneenlämmössä, käännä pussia muutaman kerran marinoitumisen aikana.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota liha pussista ja kuivaa sen pinta (ota marinadi talteen), työnnä paistolämpömittari lihaan ja paista lihaa uunissa kunnes mittari näyttää 82-85 astetta.

3. Sulata pakastepinaatti ja purista siitä neste tai kiehauta tuore pinaatti. Puhdista ja halkaise herkkusienet ja ruskista ne voissa. Alenna lämpöä, sekoita joukkoon pinaatti ja lisää suola sekä valkosipuli. Vatkaa arrowjuurijauhe kylmään marinadiin ja anna sen kiehua hiljalleen viisi minuuttia herkulliseksi kastikkeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikassler