Kanapiiras

Tässä ruokalaji sinulle, jonka mielestä ruoanlaittoon saa käyttää aikaa ja vaivaa. Kananpojan pitää olla marinadissa 12 tunnin ajan. Piirastaikina saa levätä viileässä tunnin ajan, ja koko komeutta kypsytetään vielä liki tunnin verran.

4 annosta

  • 1 iso, lihaisa kananpoika
  • 150 g pekonia
  • 3 kananmunaa

Marinadi

  • ½ rkl hienonnettua persiljaa
  • 1/4 tl timjamia
  • 1/4 tl salviaa
  • 1/4 tl jauhotettua korianteria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl valkoviiniä
  • ½ rkl worcestershirekastiketta
  • 1 tl soijaa
  • 1 dl kanalientä

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Keitä kaksi kananmunaa koviksi. Paloittele kana pienemmiksi paloiksi, sekoita jokainen pala pekonisiivuun ja aseta uunivuokaan. Sekoita persilja, timjami, salvia, korianteri, suola, viini, worcestershirekastike, soija ja kanaliemi marinadiksi ja kaada kananpojan päälle. Hienonna kananmuna ja ripottele kananpojan päälle. Anna vetäytyä kylmässä yön yli.

2. Aloita piirastaikinan teko sekoittamalla voi ja jauhot. Lisää sitten vesi vaivaamalla. Anna taikinan levätä viileässä tunnin ajan. Ota kanavuoka jääkaapista. Kauli piirastaikinasta kansi. Tee siitä niin suuri, että reunat ulottuvat hieman vuoan reunojen yli.

3.Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vispaa viimeinen kananmuna ja voitele sillä vuoan ulkosyrjä. Pane taikinakansi kanan päälle ja voitele se lopulla kananmunalla. Paista piirasta uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Piiras on valmis, kun kana on läpikotaisin kypsää ja kansi kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!