Viisipenninen

Tämä ruokalaji valmistetaan nuijitusta häränfileestä ja siihen kuuluu runsaasti pehmeäksi paistettua sipulia. Tarjoile mielellään paistetun munan sekä paistettujen tai keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta häränfileetä, n. 4 cm paksuisia
  • 1 keltasipuli tai punasipuli
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta sokeria
  • 4 kananmunaa

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja perunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi sipuli, paista hitaasti kullanruskeaksi voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

2. Nuiji jokainen häränfileeviipale n. 1 sentin paksuiseksi. Paista viipaleet voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Paista munat.

3. Laita lihaviipaleet lämpimille lautasille. Levitä päälle paistettua sipulia ja asettele paistettu muna päällimmäiseksi. Tarjoile paistettujen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.