Kasvisnuudeliwokki
Julkaistu
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- munanuudelia
- ½ rkl + 1 ½ rkl seesamiöljyä
- öljyä paistamiseen
- 1 purjo
- 4 porkkanaa
- 300 g siitakesieniä
- 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- ½ dl riisiviiniä
- 1–2 rkl soijakastiketta (1 rkl kalakastiketta)
- mustapippuria
- 2 dl kasvislientä
Valmistusohje
Keitä nuudelit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi ja sekoita ½ rkl seesamiöljyä nuudeleihin. Pidä nuudelit lämpimässä kannen alla. Leikkaa purjo ja porkkanat julienneiksi eli tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja siivuta sienet.
Lämmitä öljy kuumassa wokkipannussa ja paista ensin sienet. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ja lisää purjo ja porkkana. Paista 1–2 minuuttia. Kaada riisiviini sekaan ja sen jälkeen loput aineet. Hauduta 2 minuuttia. Tarjoile nuudelien kanssa. Mausta mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"