Kasvisnuudeliwokki
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- munanuudelia
- ½ rkl + 1 ½ rkl seesamiöljyä
- öljyä paistamiseen
- 1 purjo
- 4 porkkanaa
- 300 g siitakesieniä
- 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- ½ dl riisiviiniä
- 1–2 rkl soijakastiketta (1 rkl kalakastiketta)
- mustapippuria
- 2 dl kasvislientä
Valmistusohje
Keitä nuudelit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi ja sekoita ½ rkl seesamiöljyä nuudeleihin. Pidä nuudelit lämpimässä kannen alla. Leikkaa purjo ja porkkanat julienneiksi eli tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja siivuta sienet.
Lämmitä öljy kuumassa wokkipannussa ja paista ensin sienet. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ja lisää purjo ja porkkana. Paista 1–2 minuuttia. Kaada riisiviini sekaan ja sen jälkeen loput aineet. Hauduta 2 minuuttia. Tarjoile nuudelien kanssa. Mausta mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi