Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua halloumijuustoa hunajawokattujen vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Grillattua halloumia voi varioida monella tapaa. Tässä juusto tarjoillaan wokattujen, hunajalla maustettujen kasvisten kera.

Neljälle

  • 250 g halloumijuustoa
  • 1 tuore rosmariininoksa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 paprika
  • ½ purjo
  • ½ fenkoli
  • 100 g sokeriherneitä
  • ½ dl vihanneslientä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Suikaloi paprika, viipaloi fenkoli ja purjo. Wokkaa vihannekset ja sokeriherneet nopeasti, niin että ne säilyttävät kimmoisuutensa. Lisää hunaja, liemi ja sitruunamehu, mausta rosmariinilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Viipaloi halloumi n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Penslaa oliiviöljyllä ja grillaa n. 1 minuutti kummaltakin puolelta kunnes juusto on saanut väriä. Ripottele päälle rosmariinia. Asettele wokatut vihannekset lautasille ja halloumiviipaleet niiden päälle. Tarjoile lohkoperunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviswokki