Appelsiiniwokattua parsaa paahdettujen cashewpähkinöiden ja inkiväärin kera
Anna miedolle parsalle nostetta nopeasti ja hienostuneesti aasialaistyylisellä cashewpähkinöiden, inkiväärin ja soijadipin yhdistelmällä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g vihreää parsaa
- 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
- 1 rkl maapähkinäöljyä
- 75 g paahdettuja cashewpähkinöitä
- 1 rkl japanilaista soijaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl puristettua appelsiinimehua
Dippi
- 2 rkl japanilaista soijaa
- 2 rkl seesamiöljyä
Valmistusohje
1. Puhdista parsat ja leikkaa pois kuiva kantaosa. Halkaise parsat pituussuuntaan. Kuori ja raasta inkivääri. Pese appelsiini, purista mehu ja raasta kuori hienoksi.
2. Kuumenna maapähkinäöljy wokkipannussa. Wokkaa parsoja ja inkivääriä n. 3 minuuttia. Lisää cashewpähkinät, appelsiininkuori, soija ja seesamiöljy, paista vielä 1 minuutti. Lisää appelsiinimehu.
3. Sekoita soija ja seesamiöljy dippikastikkeeksi. Tarjoile parsat sekä dippikastike erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka