Appelsiiniwokattua parsaa paahdettujen cashewpähkinöiden ja inkiväärin kera

Anna miedolle parsalle nostetta nopeasti ja hienostuneesti aasialaistyylisellä cashewpähkinöiden, inkiväärin ja soijadipin yhdistelmällä.

Neljälle

  • 400 g vihreää parsaa
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 75 g paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 1 rkl japanilaista soijaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua

Dippi

  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Puhdista parsat ja leikkaa pois kuiva kantaosa. Halkaise parsat pituussuuntaan. Kuori ja raasta inkivääri. Pese appelsiini, purista mehu ja raasta kuori hienoksi.

2. Kuumenna maapähkinäöljy wokkipannussa. Wokkaa parsoja ja inkivääriä n. 3 minuuttia. Lisää cashewpähkinät, appelsiininkuori, soija ja seesamiöljy, paista vielä 1 minuutti. Lisää appelsiinimehu.

3. Sekoita soija ja seesamiöljy dippikastikkeeksi. Tarjoile parsat sekä dippikastike erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!