Appelsiiniwokattua parsaa paahdettujen cashewpähkinöiden ja inkiväärin kera
Anna miedolle parsalle nostetta nopeasti ja hienostuneesti aasialaistyylisellä cashewpähkinöiden, inkiväärin ja soijadipin yhdistelmällä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g vihreää parsaa
- 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
- 1 rkl maapähkinäöljyä
- 75 g paahdettuja cashewpähkinöitä
- 1 rkl japanilaista soijaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl puristettua appelsiinimehua
Dippi
- 2 rkl japanilaista soijaa
- 2 rkl seesamiöljyä
Valmistusohje
1. Puhdista parsat ja leikkaa pois kuiva kantaosa. Halkaise parsat pituussuuntaan. Kuori ja raasta inkivääri. Pese appelsiini, purista mehu ja raasta kuori hienoksi.
2. Kuumenna maapähkinäöljy wokkipannussa. Wokkaa parsoja ja inkivääriä n. 3 minuuttia. Lisää cashewpähkinät, appelsiininkuori, soija ja seesamiöljy, paista vielä 1 minuutti. Lisää appelsiinimehu.
3. Sekoita soija ja seesamiöljy dippikastikkeeksi. Tarjoile parsat sekä dippikastike erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"