Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wokkivihanneksilla täytetyt tortillat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä vihanneswokki tarjoillaan tortillojen täytteenä. Tortillat lämpiävät nopeasti uunissa tai mikrossa.

4 annosta

  • 1½ sipulia
  • 200 g tuoreita sokeriherneitä
  • 2 porkkanaa
  • 200 g bambunversoja
  • 1-2 punaista paprikaa
  • 1-2 keltaista paprikaa
  • 160 g herkkusieniä
  • 16 minimaissia
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl seesamöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 4 tortillaa
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paahda seesaminsiemeniä uunissa. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele sokeriherneet. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi. Harjaa ja halkaise herkkusienet. Suikaloi bambunversot.

2. Kuumenna ruoka- ja seesamöljy. Lisää inkivääri, valkosipuli ja sipuli. Kuullota minuutin ajan keskilämmöllä, kokoajan sekoittaen. Lisää sokeriherneet, paprikasuikaleet ja herkkusienet. Kuullota sekoittaen vielä noin 2 minuuttia. Lisää bambusuikaleet ja minimaissit.

3. Sekoita soija, hunaja ja makea chilikastike. Lämmitä tortillat ja täytä vihannessekoituksella. Ripottele pinnalle paahdetut seesaminsiemenet ja kastike. Tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat