Yksinkertainen kermakastike
Julkaistu
Tämä kermakastike on todella helppo tehdä, mutta vaatii kuitenkin hieman kärsivällisyyttä: sitä täytyy haudutella hiljalleen lähes neljännestunti, ja se on pidempi aika kuin voi uskoakaan. Tämä kastike sopii vaalealle lihalle ja kanalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl kirkasta lihalientä (consommé)
- 2 rkl portviiniä
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Kiehauta kerma ja vahva lihaliemi. Mausta portviinillä, suolalla (maista suola ennen lisäämistä, jos lihaliemi on suolaista) ja pippurilla. Anna hiljalleen kiehua sekoitellen noin 10-15 minuuttia, kunnes kastike on riittävän paksua
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa