Satay-kastike
Maapähkinävoista ja kookosmaidosta makua saavaa Satay-kastiketta voi kokeilla vaikkapa grillattujen kanavartaiden kaveriksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 0,5 tl kuminaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni sipuli
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 1 tl chilijauhetta
- 1 dl kookosmaitoa
- 250 g maapähkinävoita
- 2-3 dl vettä
Valmistusohje
Soseuta kumina, valkosipuli, sipuli ja chilijauhe kookosmaidon kera. Lisää sitruuna ja maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos on tasaista.
Laita seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kunnes paksuus on sopiva.
Kastikkeen rakenteen tulee olla hieman rakeinen.
Tarjoile esimerkiksi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa