Satay-kastike
Julkaistu
Maapähkinävoista ja kookosmaidosta makua saavaa Satay-kastiketta voi kokeilla vaikkapa grillattujen kanavartaiden kaveriksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 0,5 tl kuminaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni sipuli
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 1 tl chilijauhetta
- 1 dl kookosmaitoa
- 250 g maapähkinävoita
- 2-3 dl vettä
Valmistusohje
Soseuta kumina, valkosipuli, sipuli ja chilijauhe kookosmaidon kera. Lisää sitruuna ja maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos on tasaista.
Laita seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kunnes paksuus on sopiva.
Kastikkeen rakenteen tulee olla hieman rakeinen.
Tarjoile esimerkiksi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi