Metsäsienillä täytetty naudanpihvi
Metsäsienet ja liharuoka sopivat mainiosti yhteen. Riista-aikana voit vaihtaa naudanpaistin tilalle hirvenlihan. Täytä pihvit sieni-smetana seoksella ja kokoa niistä herkullisia nyyttejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 500 g naudanpaistia
- 300 g metsäsieniä
- 1 sipuli
- suolaa
- 1 prk smetanaa
- pippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi pihveiksi ja nuiji ne lehtipihveiksi. Silppua sienet ja sipuli ja mausta ne suolalla. Anna suolan itkettää sieni-sipuliseosta hetki ja purista ylimääräinen vesi pois.
Sekoita smetana sieniin ja mausta pippurilla. Lusikoi täytettä pihvien keskelle ja käännä nyytiksi. Paista nyytit molemmin puolin ja anna vetäytyä folion sisällä. Tarjoa pihvin lisäksi esimerkiksi juurespaistosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti