Broilerinfileetä ja halloumijuustoa
Halloumijuusto on yksi kesän ykkösherkuista. Sami Garam tarjoilee sitä broilerinfileen ja oliivikastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 halloumijuusto
- 2 dl oliiveja
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-4 rkl tomaatti-basilika creme fraíchea
- 3 dl riisiä
- 1 sipuli
- 20 g voita
- suolaa
- 3 dl valkoviiniä
Valmistusohje
Sivele rintafileet öljyllä ja grillaa ne molemmin puolin.
Nosta fileet grillin viileämpään osaan vetäytymään.
Viipaloi halloumi ja grillaa viipaleet nopeasti. Nosta palat broilerien päälle.
Murskaa oliivit ja valkosipulinkynnet aivan sileäksi ja lusikoi creme fraichea niiden sekaan. Sekoita hyvin ja kastike on valmis.
Kuullota riisiä ja sipulia voissa, mausta suolalla ja kaada päälle valkoviini. Lisää vettä viinin määrän verran ja hauduta miedolla lämmöllä, kannen alla kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka