Chiffonpiiras
Oikein herkullinen, sitruunalta maistuva piiras.
6 palaan
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 kananmunaa
- 1 ¾ dl kidesokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- 5 liivatelehteä
- 3 dl kuohukermaa
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Kääri reunalle foliokaistale. Paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista folio.
2. Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.
3. Riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Mausta sitruunamehulla ja rippusella kuorta. Lisää liivate.
4. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen. Kääntele ensin valkuaiset, sitten kerma munavaahtoon. Kaada täyte piiraskuoreen. Ripottele päälle raastettua sitruunankuorta. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja ripottele piiraalle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka